×

Kolačići

 

Naše web stranice koriste kolačiće koji nam omogućavaju da stranicu napravimo korisnijom, učinkovitijom i pružimo bolje korisničko iskustvo.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se spremaju na vaše računalo kad pristupite web mjestu. Kolačići, između ostalog, omogućuju spremanje postavki preglednika i praćenje korisničkih navika prilikom pregledavanja stranice i prepoznavanje korisnika prilikom sljedećeg posjeta. Kolačići ne sadrže osobne podatke i većina se briše odmah nakon zatvaranja preglednika.

 

Možete onemogućiti, izbrisati i ograničiti kolačiće u postavkama svog preglednika:

Ako onemogućite kolačiće, neke funkcionalnosti ove web stranice neće raditi.

 

Većina kolačića koje koristimo su tzv. sesijski kolačići koji se brišu odmah nakon zatvaranja preglednika.

Trajni kolačići ostaju u memoriji dok ih sami ne izbrišete i služe da stranica prepozna korisnika kada ju opet posjetite i zapamti vaše postavke.

Kolačići su neophodni za pravilan rad web stranice bez tehničkih grešaka i omogućavaju funkcionalnosti poput elektroničke komunikacije ili rada s košaricama.

 

Sesijski kolačići
Sesijski kolačići brišu se odmah nakon zatvaranja preglednika.

Trajni kolačići
Trajni kolačići ostaju na vašem računalu duže vrijeme, čak i nakon što zatvorite preglednik. Služe tome da prepoznaju vaš preglednik prilikom sljedećeg posjeta stranici i osiguravaju da ne morate ponovno birati postavke na stranici sa svakom novom posjetom.

Nužni kolačići omogućavaju pravilno funkcioniranje nekih funkcija, poput komunikacije ili rada s web košaricama.

Kolačić prve strane može biti trajan ili privremen, a dolazi s web stranice koju korisnik pregledava. Podaci spremljeni ovim kolačićima koristiti će se sljedeći put kada posjetite tu web lokaciju.

Kolačić treće strane dolazi s drugih web stranica ili oglasa koji se nalaze na stranici koju pregledavate. Ovi kolačići prikupljaju marketinške podatke.

Google Analytics

Ova web lokacija koristi Google Analytics – uslugu web analitike koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Google Analytics koristi kolačiće koji pokazuju na koji način koristite ovu web stranicu i pohranjuje ih na servere u SAD-u.

Kolačići Google Analytics pohranjuju se na temelju GDPR-a iz članka 6 (1) (f). Operator web stranice ima legitiman interes za analizu ponašanja korisnika zbog optimizacije web stranice i njenog oglašavanja.

Anonimni IP-ovi

Na ovoj web stranici aktivirali smo značajku IP anonimnosti, što znači da će Google skratiti vašu IP adresu diljem Europske unije i drugim mjestima koja su potpisala sporazum s Europskim gospodarskim prostorom prije nego što informacije budu poslane Sjedinjenim Državama. Izuzetno, pune IP adrese bit će poslane i skraćene u SAD-u. Google će ove podatke koristiti za procjenu upotrebe web stranice, sastavljanje izvještaja o aktivnostima i pružanje drugih usluga aktivnosti web-mjesta za web mjesto. IP adresa koju je Vaš preglednik prenio kao dio Google Analytics-a neće se kombinirati s ostalim podacima koje posjeduje Google.

Podaci Google Analytics

Za više informacija o tome kako Google postupa s korisničkim podacima, posjetite Google Privatnost i uvjeti.

Onemogući Google Analytics

Prikupljanje podataka možete onemogućiti putem usluge Google Analytics: disable Google Analytics

Cookiebot podaci

 

Roster arrow down